rustige omgeving maar niet afgelegen....

 

Het vakantiehuis waar de gîte zich in bevindt staat precies op de grens van de Gard ( voorheen de Lanquedoc, tegenwoordig Occitanie) en de Ardèche (Auvergne - Rhône Alpes). Het plaatsje Saint André de Cruzières is een typisch Frans plaatsje. Net buiten dit dorp staat het huis tussen enkele andere huizen. Rustig maar niet afgelegen!

 

Een bakker met ook kruideniersproducten is in Saint André de Cruzières aanwezig. Op ca. 20 minuten afstand ligt de grotere plaats Saint Ambroix waar een Intermaché, Carrefour en Lidl aanwezig zijn. In het hoogseizoen is er elke dinsdag,- en zaterdagochtend een markt in deze plaats.

Richting de andere kant ligt Barjac. Ook op ca. 15 minuten rijden. Barjac is toeristischer en heeft een ruim aanbod winkeltjes en restaurantjes. Op vrijdagochtend is in Barjac een grote markt waar alle typische Franse lokale etenswaren te koop zijn maar ook kleding, sierraden, heerlijke zeep en snuisterijen.

 

In de omgeving kunnen allerlei leuke uitstapjes worden ondernomen zoals kanovaren, marktjes, leuke stadjes, klimbos, lavendel museum....

 

leuke uitjes op een rijtje

 

Arena van Nîmes
Arena van Nîmes
Pont du Gard
Pont du Gard
Strandje bij Chassazuc
Strandje bij Chassazuc
Ruoms
Ruoms
Zwemmen in rivier de Cèze
Zwemmen in rivier de Cèze

Zwemmen in de riviertje La Cèze 

Op ca. 20 minuten afstand van de gîte ligt een heerlijk strandje aan de rivier La Cèze. Aan deze rivier is het fijn vertoeven. Zwemmen, vissen, zonnen, een dam van stenen bouwen. Voor elk wat wils. Bij dit strandje is een restaurantje aanwezig waar je voor een kleine prijs wat kunt drinken of eten. 

De zee bij Montpellier
De zee bij Montpellier

De zee bij Montpellier 

Het is natuurlijk heerlijk om ook de zee te bezoeken. Dat is vanuit de gîte prima te doen. Op ruim 1.5 uur rijden ligt de zee van Montpellier.

Daar ligt la Grande Motte of Grau du Roi aan de Middelandse Zee. Met leuke strandtentjes en brede stranden.

Wie bereid is een stukje verder te rijden; in het gebied de Camarque ligt de badplaats Saint Marie de La mer. 

Overigens is de stad Montpellier ook echt het bezoeken waard!

  locatie Gîte Le Bel Endroit, in de kleine hammeau Pierregras in het dorpje Saint André de Cruzières    

                               

                                    

Sfeerimpressie omgeving